Doğru Dekorasyon Öğeleri, Mutlu Yaşam Alanları

İLHAM KAYNAĞI
12 Ekim 2022
Doğru Dekorasyon Öğeleri, Mutlu Yaşam Alanları

Gündelik yaşantımızda sıklıkla kullandığımız “dekorasyon” ifadesini siz nasıl tanımlardınız?

Dekorasyonu, ruhumuzu, bakış açımızı, kişiliğimizi yansıtan; bir yaşam alanından hem fonksiyonel hem görsel beklentilerimizi karşılamaya yönelik estetik bir eylem olarak tanımlayabiliriz.

Dekorasyonda kullanılan malzemelerin niteliği ve uyumunu göz ardı etmeyin

Unutmayın; estetik, hijyen ve konfora aynı anda kucak açabilirsiniz.

Yaşam alanlarımızı tasarlarken çoğu zaman göze hoş gelen öğeleri harmanlayarak, iyi hissettiren bir görünüm elde etmek isteriz. Elbette estetik zevklerimizi tanımlayacak öğelere yer vermek dekorasyonun mantığında yatıyor. Ancak seçimlerimizi yaparken kullandığımız materyallerin fonksiyonel anlamda da konforlu ve hijyenik olması gerektiğini göz ardı etmemekte fayda var. Yaşantıyı kolaylaştırıcı ölçüde fonksiyonları bulunan katma değerli ürünlerin her gün daha da değerli hale geldiğini söylemek mümkün.

Bireyler artık neye sahip olmak istediğini daha iyi tanımlıyor, imkanlarını daha iyi tanıyor. Çeşitliliğe ulaşmak son derece kolay. İşte bu çeşitlilik içinde en doğru kararı verirken, estetik değerlerin yanı sıra kolay temizlenebilir ve dirençli mobilyaları tercih etmek sürdürülebilir olacak; konfor sunacaktır.

Peki ya bize konfor sunan sağlam ve estetik mobilyaları yaşam alanımıza dahil ettikten sonrası?

Evinizde sizi mutlu edecek köşeler yaratın

Yorucu bir günün ardından eve geldiğimizde hissetmek istediğimiz şey şüphesiz rahatlık ve huzur oluyor. Bu hissi yaşamak için evlerimizde bizi mutlu edecek detaylara yer açmak gerek.

İşte evinizde mutlu yaşam alanları yaratmak için ilham verecek fikirler:

  • Doğanın enerjisini yeşil bitkilerle evinize taşıyarak evinizin iklimine dokunuş yapabilirsiniz. Böylece doğal olana duyduğunuz özlemi her gün karşılayabilirsiniz.
  • Mum, tütsü, buhurdanlık gibi objeleri salt dekoratif öğeler olarak görmeyin. Hem Doğu hem Batı kültüründe yüzyıllardır yeri olan doğanın elementlerini taşıyan bu objeler hem bedeninize ve ruhunuza hem de evinize iyi gelecektir. Bu öğelerle evlerinizde sakinleştirici ve dinlendirici köşeler oluşturabilirsiniz.
  • Odalarınıza ferahlık ve derinlik kazandırmak istiyorsanız dekoratif bir öğe olan aynalara yer verebilirsiniz. Dekorasyonunuzla uyumlu aynalar, odalarınızda özgür bir ambiyansa imkan yaratacak!
  • Doğal aydınlatma unsurları fark etmeseniz de olumlu duygular uyandıracaktır. Odalarınızın mümkün olduğunca güneş ışığı almasına olanak tanıyın; pencerelerinizin önünde eşya bulundurmamaya özen gösterebilirsiniz. Kullanacağınız aynalar bu anlamda da verimli olacaktır. Aynalar ışığı yansıtacağı için daha aydınlık bir ortama zemin hazırlayabilir.
  • Doğal ahşap görünümüne sahip detaylarla yaşam alanınızda sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz.
  • ROMA ile detaylarda şıklığı yakalamak mümkün!
  • En çok zaman geçirdiğiniz alanlardan biri olan mutfaklarınızda dikkat çekici detaylara yer vererek, dekorasyonunuza yenilikçi bir yorum getirebilirsiniz. Örneğin; dolaplarınızın kenar bantlarında ROMA Duo Kenar Bantları, sunduğu seçkin ve özgün görünüm ile niş tasarımlara olanak tanır.
  • Mobilyalarınızda Dekoratif Metal kenar bantlarını tercih ederek, ayna efektine detaylarda da yer verebilirsiniz.

Daha fazla kenar bandını keşfetmek için tıklayın.

Yenilikçi dekorasyon trendlerine dair daha fazlası için bizi takipte kalın!

 

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

Dekoratif Metal Koleksiyonu ile Tasarımlar Işıltı Kazanıyor
İLHAM KAYNAĞI
14 Eylül 2022

Dekoratif Metal Koleksiyonu ile Tasarımlar Işıltı Kazanıyor

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam