EGGER Grup olarak depremzedelerin yanındayız

BİZDEN HABERLER
02 Mart 2023
EGGER Grup olarak depremzedelerin yanındayız

EGGER Grup yönetimimiz, global bir şirket olarak, tüm ülkelerdeki çalışanlarını etkileyen her durumu sahiplendiğini gösteren bir duruş sergiledi. Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremin ardından üstüne düşeni yapacağını, ağırlıklı olarak barınma projelerinde değerlendirilmek üzere tahsis ettiği 1 milyon Euro kaynak ile depremden etkilenenlere yardım eli uzatmak amacıyla çalıştığını duyurdu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından resmi verilerine göre binlerce bina yıkıldı veya ağır hasar sonucunda oturulamaz hale geldi. Depremden etkilenenlerin her şeyden önce önümüzdeki aylar ve yıllar için insanın en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacını karşılamak üzere konuta ihtiyacı var. EGGER Grup olarak, bu temel ihtiyacı karşılamak üzere insanın barınma ihtiyacında etkin rol oynayan ürünlerimizle çalışmalara başladığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Türkiye’de ROMA markamız ile faaliyetlerini sürdüren EGGER Grup olarak, Türkiye’deki çalışanlarının yardım kampanyası çerçevesindeki özverisine katkıda bulundu ve depremzedeler için öncelikli ihtiyaçları karşılamak üzere projeler geliştirerek destek sürecini güçlendirdi. Grup Yönetimimiz, depremzedelerin konut ihtiyacına yanıt vererek duvardan zemine, mutfak dolabından gardıroba kendi ürünleriyle tasarladığı evlerin tüm maliyetlerini karşılamak üzere 1 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Egger ailesinin 3. kuşak üyesi ve Grup Yönetimi Satış Pazarlama Başkanı (CSO) Michael Egger Jr., “Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı deprem hepimizi derinden etkiledi. Bu yıkımın boyutu ve her iki milletten insanların yaşadığı acı tüm insanlığı sarstı. İlgili bölgelerde depremden etkilenen herkesle ilk günden bu yana dayanışma içindeyiz.

Bu süreçte öncelikle EGGER AFAD Gönüllü ekibimize sağduyuları ve cesaretleri için özellikle teşekkür ederiz. Gönüllü ekibimiz, ilk gün itibarıyla deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarında aktif rol oynadı. Ekibin bir üyesi 12 yaşındaki bir çocuğu enkaz altından kurtaran takımda yer aldı. Gebze’deki diğer çalışanlarımız da son derece cömert davrandı. Yardım malzemeleri toplamakla birlikte hak edişlerinin bir kısmını bağışlama kararı almaları bizi oldukça duygulandırdı. Tüm kademelerdeki çalışanlarımız çeşitli proje ve kampanyalar için işin ucundan tutarak gerçek bir takım çalışması sergiledi. Grubumuzun diğer ülkelerdeki tesisleri de yardım kuruluşlarına bağışlarda bulundu. Böyle zamanlarda 11.000’i aşkın çalışanımızla tek bir takım olduğumuzu ciddi anlamda hissediyoruz ve insana değer veren şirket kültürümüzün çalışanlarımızla daha da güçlendiğini görüyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın cesareti ve büyük EGGER Ailesinin birliği bizi inanılmaz derecede gururlandırıyor. Birlikte mükemmel işler başarabileceğimizi gösteriyorlar.

EGGER Grup olarak biz de çalışanlarımızın duyarlılığına katkıda bulunmak istedik ve bölgede depremden etkilenen insanların acılarını biraz olsun hafifletmek amaçlı ‘en verimli yardımı nasıl sağlayabiliriz?’ sorusunu kendimize sorduk. Son birkaç haftadır ihtiyaçları optimum şekilde karşılayacak projeler geliştirmek için yetkililer ve yardım kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Kalıcı konut yapılarının yeniden inşasının uzun zaman alabileceğini öngörerek, daha hızlı çözümler elde etmek amacıyla barınma konusuna eğilmek istedik ve bu bağlamda ekiplerimiz değerli projeler geliştirdi. Başta OSB, parke ve MDF gibi bileşenlerden tasarlanmış uzun kullanım ömrüne sahip ahşap karkas kutu evlerden oluşan köy projemizle depremzedelerin acısını biraz olsun dindirmek istiyoruz. Oluşturacağımız bu EGGER köyü ile yüzlerce kişiye barınma imkânı sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tüm bunlara ek olarak, depremzedelerin kullanımına sunulmak üzere 1000 dolap, 1000 karyola, 1000 mutfağın malzemelerini ve imalat maliyetlerini sağlayacağız.

İlk günden bu yana ilgili otoritelerle sürekli iletişim halindeyiz. İhtiyaçları ve gelişmeleri yakından takip ederek gereklilikleri en kısa sürede sağlamak üzere çalışmayı sürdürüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

INTERMOB Fuarı’na “Yenilenme Zamanı” mottomuzla katıldık
BİZDEN HABERLER
10 Kasım 2022

INTERMOB Fuarı’na “Yenilenme Zamanı” mottomuzla katıldık

Devamını Oku
ROMA’nın Gücü INTERMOB 2023’te!
BİZDEN HABERLER
18 Eylül 2023

ROMA’nın Gücü INTERMOB 2023’te!

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam