EGGER Türkiye, 24-28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını Kutladı

BİZDEN HABERLER
16 Mayıs 2023
EGGER Türkiye, 24-28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını Kutladı

Ahşap bazlı malzeme uzmanı EGGER, İş Sağlığı ve Güvenliği eylem haftasını "Hedefimiz sıfır kaza!" mottosu çerçevesinde şekillendirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği haftası kapsamında EGGER’de sağlık ve güvenlik konularına odaklanılarak, çalışanların güvenliğini sağlamak için alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirme yapıldı. Bu önlemler arasında işyerlerindeki riskleri azaltmak için düzenli olarak kontroller yapılması, iş ekipmanlarının ve araçlarının bakımının yapılması, çalışanların eğitilmesi ve işyerlerinde güvenli bir çalışma ortamı yaratılması gibi konular yer aldı. Bu yıl İş Sağlığı ve Güvenliği haftası 24-28 Nisan tarihleri arasında kutlandı. Çalışanların sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla pek çok etkinlik düzenlendi.

EGGER üst düzey yöneticilerinden fabrika ziyareti

İş sağlığı ve güvenliğinin önemli bir kültür haline geldiği EGGER’de, fabrika direktörlerinin gerçekleştirdiği saha ziyareti, çalışanların gösterdiği hassasiyet ve gayret sonucu üretim süreçlerimizin ne kadar dikkatli ve özenli bir şekilde yürütüldüğünü gözler önüne serdi. Turda, üretim süreçleri, kalite kontrol yöntemleri, tedarik zinciri ve iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını yakından inceleme fırsatı yakalandı. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının ne kadar önemli olduğunun anlaşılmasını sağlayan birçok aksiyon hakkında bilgi edinildi. Çalışanların sağlığı ve güvenliği için alınan önlemler, işyerinde güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanmasını sağlıyor.

Çocuklarla keyifli bir gün

Sevgi Çocuk Esirgeme Kurumu’na gerçekleştirilen ziyaret ve etkinlik programı, orada bulunan çocuklar için hem eğlendirici hem de bilgilendirici nitelikteydi. EGGER tarafından kurulan oyun parkurlarında vakit geçiren çocuklar daha sonra drama atölyelerinde gerçekleştirilen eğitici oyunlarla keyifli anlar yaşadı. Ayrıca EGGER ekipleri, çocukların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için kaldıkları evlerde onarım çalışmaları yaptı; kurumun giriş kapısını yeniledi, revire tıbbi destekte bulundu ve bahçe zemin alanlarına oyun çizgileri yaptı.

Şirket içi aktiviteler

İş sağlığı ve güvenliği konusunda son derece hassas bir yaklaşım sergileyen EGGER tüm çalışanlarının aynı bilinçte olması için farkındalık çalışmalarına çok önem veriyor. Bu bakış açısıyla haftanın anlam ve önemine istinaden EGGER çalışanlarının da katılımıyla birden çok faydalı eğitim düzenlenmiştir. Yangın önleme ekipmanları ve kişisel koruyucu donanımlar hakkında detaylı bilgiler verilmiş, beş duyu ve zemin oyunları oynanmış, masa başı ergonomi değerlendirmesi yapılmıştır. Lojistik VR oyunu, sanal gerçeklikle güvenlik risklerinin anlaşılması hedeflenmiş; bölümler arası yapılan çapraz saha turları ile bölümler arası iletişim ve gözlem becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

EGGER Arama Kurtarma Ekibi Her Koşulda Yardıma Hazır!
BİZDEN HABERLER
16 Ocak 2024

EGGER Arama Kurtarma Ekibi Her Koşulda Yardıma Hazır!

Devamını Oku
EGGER Grubu, Yarıyıl Sonunda İstikrarlı Bir Gelişim Süreci Yaşadığını Duyurdu
BİZDEN HABERLER
28 Aralık 2023

EGGER Grubu, Yarıyıl Sonunda İstikrarlı Bir Gelişim Süreci Yaşadığını Duyurdu

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam