Sürdürülebilir Başarımızı Koruyoruz

BİZDEN HABERLER
06 Şubat 2023
Sürdürülebilir Başarımızı Koruyoruz

Sürdürülebilir yönetim, EGGER Grubu'nun kurumsal davranış tarzının önemli bir bileşenidir. Şirketimiz, kuruluşundan bu yana sürdürülebilir bir şekilde hareket etmeyi ilke  edinmiştir. Kendi sürdürülebilirlik yönetimimizi sürekli olarak iyileştirmek temel hedeflerimizden biridir. Bu doğrultuda EGGER, çeşitli kurumlar tarafından düzenli olarak değerlendirmeye tabi tutulur. EGGER, sürdürülebilirlik ölçümlemeleri sonucunda iki ödüle layık görüldü: ISS ESG Kurumsal Derecelendirmesinde Prime statüsü ve EcoVadis gümüş madalyası.

Sürdürülebilirlik genlerimizde var

EGGER'in kuruluşu özünde sürdürülebilir bir fikre dayanıyor. 60 yılı aşkın bir süre önce, Fritz Egger Sr. ahşap bazlı malzeme üretimine yönelmeye karar verdi. Onu harekete geçiren şey ise ahşap artıklarının ziyan edilemeyecek kadar değerli olduğu düşüncesiydi. O zamandan beri şirket, bu artıkları malzeme olarak kullanıyor ve yüksek kaliteli ürünlere dönüştürüyor.

Tarih yazılmaya devam ediyor: EGGER; ürünlerinin, kendi üretiminin, çalışanlarının ve toplumun sorumluluğunu üstleniyor ve gelecek nesilleri düşünerek hareket ediyor. Bunu yaparken EGGER sürekli gelişim için de çabalıyor, iddialı hedefler belirliyor ve her yıl kendi performansını önde gelen küresel ESG derecelendirme kuruluşları ile değerlendiriyor. ESG olarak kısaltılan kavram çerçevesinde çevre, toplumsal konular ve sorumlu kurumsal yönetim (yönetişim) alanlarından kriterler dikkate alınıyor. EGGER Grup Yönetimi Finans Grubu Başkanı (CFO) Thomas Leissing, "Sürdürülebilirlik yönetimi ve şeffaf raporlama konusunda yüksek standartlara sahibiz. Harici ESG derecelendirme kuruluşlarının objektif analizleri sayesinde, hedeflerimizi süreçlerimize nasıl daha fazla yansıtabileceğimiz konusunda değerli içgörüler elde ediyoruz." diyor.

Çevresel ve Sosyal Yönetişim (ESG) karnemiz olumlu

ISS ESG, sürdürülebilir yatırım segmentinde lider derecelendirme kuruluşlarından biridir. EGGER kendi sektörlerindeki en iyi şirketlere layık görülen Prime statüsünü daha şimdiden üçüncü kez elde etti. ISS ESG, bilimsel temelli bir derecelendirme konseptini takip eder. Bu konseptte çevre, toplumsal konular ve yönetişim alanlarından finansal olmayan bilgiler dikkate alınır. Şirketler, ISS ESG tarafından belirli bir endüstri için tanımlanan sürdürülebilirlik performansı gerekliliklerini karşılar veya bunların üstüne çıkarsa Prime statüsüne ulaşır. Prime statüsüne sahip şirketler, kendi sektörlerinde sürdürülebilirlik liderleri olarak kabul edilir. EGGER, kendi sektöründe ISS tarafından değerlendirmeye alınan 49 şirket arasında ilk 3'te yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Dünyanın en önemli sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşlarından EcoVadis, EGGER'i dördüncü kez gümüş madalya ile ödüllendirdi. Ahşap bazlı malzeme üreticisi EGGER, böylece değerlendirilen tüm şirketler arasında ilk yüzde 25'lik dilime yerleşti. Değerlendirmede çevre, çalışma ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir satın alma olmak üzere dört konu başlığı altında 21 kriter dikkate alınıyor.

Döngüsel ekonomiye katkı

EGGER'de sürdürülebilirliğin temel unsurlarından biri, kapalı döngülerde çalışmaktır. Bu, taze kaynakların korunmasına önemli ölçüde yardımcı olur. Ahşap bazlı malzeme üreticisi olarak, kereste fabrikası atıklarını ve tüketici sonrası geri dönüştürülmüş ahşabı işlemeye devam ediyoruz. Bu atıklar mobilya, palet veya ambalaj malzemesi gibi ürünlerden elde ediliyor. Uygun şekilde işleniyor ve yabancı maddelerden arındırılıyor. EGGER, ahşap bazlı malzemelerinde kesim için uygun olmayan endüstriyel ahşap formundaki taze ahşabı yalnızca küçük bir oranda kullanıyor. Kullanılan ahşabın %64'ü geri dönüştürülmüş malzemelerden veya yonga ve talaş gibi endüstriyel ahşap işleme adımlarının yan ürünlerinden geliyor. Daha fazla geri dönüştürülemeyen ahşap artıkları, şirketin kendi biyokütle enerji santrallerinde yenilenebilir kaynaklardan enerji sağlıyor. EGGER ürünleri, uzun yıllar boyunca hizmet verdikten sonra büyük ölçüde geri dönüştürülüp döngüye yeniden dahil edilebiliyor.

Tüm önemli sürdürülebilirlik konuları, www.egger.com/sustainability adresinde yer alan EGGER Grubu'nun sürdürülebilirlik raporunda yayımlanıyor. Rapor; ekonomik, ekolojik ve sosyal sürdürülebilirliğe ilişkin Grup stratejisini, hedefleri ve eylemleri içeriyor.

 

 

 

EGGER Grubu'nun sürdürülebilirlik performansı, ISS ESG Prime statüsü ve EcoVadis Gümüş Madalyası ile bir kez daha kanıtlanmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Döngüsel ekonomi, iş modelimizin merkezinde yer alır. Değerli kaynakların dikkatlice kullanılması EGGER için çok önemlidir, bu nedenle kullanılan ahşabın %64'ü yan ürünlerden veya geri dönüştürülmüş malzemelerden gelir.

 

 

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

Enerji Verimliliği Performansımız ile ISO 50001’e hak kazandık
BİZDEN HABERLER
30 Mart 2023

Enerji Verimliliği Performansımız ile ISO 50001’e hak kazandık

Devamını Oku
EGGER Gebze 25. Yılını Kutluyor!
BİZDEN HABERLER
17 Kasım 2022

EGGER Gebze 25. Yılını Kutluyor!

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam