EGGER Arama Kurtarma Ekibi Her Koşulda Yardıma Hazır!

BİZDEN HABERLER
16 Ocak 2024
EGGER Arama Kurtarma Ekibi Her Koşulda Yardıma Hazır!

Arama ve kurtarma eğitimlerine devam eden gönüllü ekibimiz akredite oluyor.

Hepinizin bildiği gibi, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremin izleri hala üzerimizde… Bu süreçte İş Sağlığı ve Güvenliği ekibimizin liderliğinde dayanışmanın değerini birlikte hatırlamış, depremden etkilenenlere yardım eli uzatmıştık. Her kötü deneyimin bir öğretisi de oluyor. Bu dönemde edindiğimiz öğreti ise yaşanabilecek bu gibi zorlu dönemlere karşı bireysel olarak da bilinçlenmemiz, önlemlerimizi almamız ve her zaman hazırlıklı olmamız gerektiği oldu.

İşte bu noktada EGGER Arama Kurtarma ekibimiz büyüyerek çalışmalarına devam ediyor…

Eğitimlere ve tatbikatlara devam eden ekibimiz, alanın emniyetli hale getirilmesinden durum değerlendirmesine, yaralılara müdahaleden kurtarma çalışmalarına kadar kapsamlı faaliyetleriyle her koşulda yardıma hazır.

Ekibin tüm üyelerine, sağduyuları ve cesaretleri için gönülden teşekkür ederiz.

EGGER Türkiye olarak her koşulda yardıma hazırız.

Birlikte hatırlayalım…

6 Şubat 2023’te ne olmuştu?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından resmi verilerine göre binlerce bina yıkıldı veya ağır hasar sonucunda oturulamaz hale geldi. Depremden etkilenen vatandaşların her şeyden önce önümüzdeki aylar ve yıllar için insanın en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacını karşılamak üzere konuta ihtiyacı oluştu. EGGER Grup olarak, bu temel ihtiyacı karşılamak üzere insanın barınma ihtiyacında etkin rol oynayan ürünlerimizle çalışmalara başladığımızı sizlere bildirdik.

Tüm dünyadaki çalışanlarımız tarafından gösterilen yardımseverlik bu süreçte hepimize çok şey öğretti. Grup Yönetimimiz, Türkiye’deki çalışanlarımızın yardım kampanyası çerçevesindeki özverisine katkıda bulundu ve depremzedeler için öncelikli ihtiyaçları karşılamak üzere projeler geliştirerek destek sürecini güçlendirdi. Grup Yönetimi, depremzedelerin konut ihtiyacına yanıt vererek duvardan zemine, mutfak dolabından gardıroba kendi ürünleriyle tasarladığı evlerin tüm maliyetlerini karşılamak üzere 1 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı.

Desteğimiz devam ediyor

Depremden etkilenen insanların acılarını biraz olsun hafifletmek amaçlı ‘en verimli yardımı nasıl sağlayabiliriz?’ sorusunu kendimize sorarak yola koyulduk. İhtiyaçları optimum şekilde karşılayacak projeler geliştirmek için yetkililer ve yardım kuruluşlarıyla birlikte sıkı çalışma yürüttük. Kalıcı konut yapılarının yeniden inşasının uzun yıllar alabileceğini öngörerek, daha hızlı çözümler elde etmek amacıyla barınma konusuna eğilmek istedik ve bu bağlamda ekiplerimiz değerli projeler geliştirdi. Başta OSB, parke ve MDF gibi bileşenlerden tasarlanmış uzun kullanım ömrüne sahip ahşap karkas kutu evlerden oluşan köy projemizle depremzedelerin acısını biraz olsun dindirmek amaçlı tasarlanan evlerimiz kullanıma sunulmak üzere. Aylardır yüzlerce kişiye barınma imkânı sağlamak için tüm gücümüzle çalıştık. Tüm bunlara ek olarak, depremzedelerin kullanımına sunulmak üzere 1000 dolap, 1000 karyola, 1000 mutfağın malzemelerini ve imalat maliyetlerini sağladık.

Yaşadıklarımızı unutmuyoruz

Gönüllü üyelerden oluşan EGGER Arama Kurtarma ekibimiz, “Yaşatmak için yaşamak” prensibi doğrultusunda deprem bölgelerine yola koyulmuştu. Bu süreçte elde edilen deneyimler doğrultusunda yaşadığımız acıları unutmayacağız. Elimizden gelen her önlemi almak ve her koşulda yardıma hazır hale gelmek amacıyla EGGER Arama Kurtarma ekibimiz büyümeye ve akredite olmaya devam ediyor.

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

EGGER Türkiye, 24-28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını Kutladı
BİZDEN HABERLER
16 Mayıs 2023

EGGER Türkiye, 24-28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını Kutladı

Devamını Oku
İhracatın Yıldızı Firmalar Arasında Yerimizi Aldık
BİZDEN HABERLER
04 Mart 2024

İhracatın Yıldızı Firmalar Arasında Yerimizi Aldık

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam