Çevre Çalışmalarımızı ISO 14001 ile belgelendirdik

BİZDEN HABERLER
06 Ocak 2023
Çevre Çalışmalarımızı ISO 14001 ile belgelendirdik

Bulunduğumuz ülkelerde her zaman değer yaratan faaliyetlerde bulunmaya devam ediyoruz! Bu yaklaşımla, Gebze’deki kenar bandı üretim tesisimizde sıfır atık ilkesiyle sürdürdüğümüz çalışmalarımızı ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası ile belgelendirdik.

ISO14001

Yönetim sistemlerimizdeki başarılı uygulamalarımızı belgelendirmeye devam ediyoruz. Gebze’deki kenar bandı üretim tesisimizde sürdürülebilirlik politikalarımız doğrultusunda çevreyi korumaya yönelik proje ve yatırımlarımızla örnek oluyoruz.

Dünya nüfusunun hızlı ve kontrolsüz artışı, teknolojik yeniliklerin getirisi olan sürekli dönüşümler, hatalı uygulamalar gibi birçok etken çevre kirliliğine sebep oluyor. Çevre duyarlılığımızı tüm sistemlerimize entegre ederek faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda başarılı uygulamalarımız ile ISO 14001 sertifikası almaya hak kazandık.

EGGER Türkiye Fabrika Direktörümüz Ender Çelebi, konuyla ilgili olarak; “Ham maddeden satış sonrası operasyonel süreçlere kadar tüm noktalarda çevresel faktörlerin belirlenerek çevreye verilen zararın en aza indirilmesi yaklaşımıyla adımlarımızı atıyoruz. Bizim için sürdürülebilirlik sadece bir kelime değil. Çevreye ve topluma dair sorumluluklarımızın farkındalığıyla çevreye duyarlı eylemlerimizi her zaman işimizin standart bir parçası olarak görüyoruz. Grup olarak gelecek nesilleri düşünerek hareket ediyor, ekolojik, ekonomik ve sosyal sorumluluklar üstleniyoruz. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ilkelerine bağlıyız ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni teşvik etmeye değer veriyoruz. Bu sözlerimizin arkasında duruyor, ne yaptığımızı ve nasıl çalıştığımızı şeffaf bir şekilde açıklıyoruz. Sürdürülebilirlik göstergelerimiz her yıl grup bazında raporlanıyor. Gebze tesisimizde de bu vizyonumuzu tüm çalışma arkadaşlarımızla ortak

bir felsefe olarak benimseyerek çalışıyoruz. Sıkı çalışmalarımızın sonucu olarak ISO 14001 gibi çok değerli bir belgeye hak kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Çevre Yönetim Sistemlerinin başarısına ilişkin bir belge olan ISO 14001; doğaya olan saygımızı ve sürdürülebilir üretim taahhütlerimizi koruduğumuzun, çevresel boyut ve risklerini analiz ederek süreçlerimizi sürekli iyileştirdiğimizin somut bir göstergesi olarak da bizleri motive ediyor. Bu denetim evresinde çevre yönetim sistemimizin ilk adımında sıfır atık yaklaşımıyla ele aldığımız atık hareketlerine odaklandık. Atık bertaraf yöntemlerimizi daha ilerici sistemlerle değiştirirken atık miktarlarımızı minimize ettik. Sıfır atık hiyerarşisinin ilk basamağı olan kaynağında önleme anlayışıyla ham madde tüketimimizi optimize ettik. Önümüzdeki yıllarda hava ve karbon emisyonlarına odaklanmayı planlıyoruz.” dedi.

EGGER olarak, sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda değer yaratıyoruz!

Sürdürülebilirliği teşvik etmek adına belirlediğimiz hedeflerimizi dünya çapında tüm tesislerimizde aktif bir şekilde uyguluyoruz.

* Tedarik zinciri için sorumluluk alıyor; bölgesel değer yaratmayı teşvik ediyor ve sürdürülebilir ahşap bazlı malzeme tedariği sağlıyoruz.

* Sosyal sorumluluklarımızı ciddiye alarak çalışanlarımızın gerçekleştirdiği çalışmaları destekliyor, çalışanlarımız ile birlikte bir güç oluşturabilmek adına sürdürülebilirlik konularında sürekli eğitimlere önem veriyoruz.

* Çevre dostu bir üretim anlayışıyla iklim korunmasını ve döngüsel ekonomiyi düşünerek kaynak verimliliğini artırıyoruz.

* Sürdürülebilir ürünler sunuyor, sürdürülebilir tüketimi ve sağlıklı yaşam koşullarını benimsiyoruz.

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

Koronavirüs Önlemleri ve İş Süreçlerimiz Hakkında Bilgilendirme
BİZDEN HABERLER
02 Ekim 2022

Koronavirüs Önlemleri ve İş Süreçlerimiz Hakkında Bilgilendirme

Devamını Oku
İyilik İçin Emek Veren Kadın Lider
BİZDEN HABERLER
08 Mart 2023

İyilik İçin Emek Veren Kadın Lider

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam