EGGER Grubu Son Derece Değişken Bir Dönemde Mali Yılını 4,45 Milyar Euro Gelirle Kapattı

BİZDEN HABERLER
03 Ağustos 2023
EGGER Grubu Son Derece Değişken Bir Dönemde Mali Yılını 4,45 Milyar Euro Gelirle Kapattı

Genel ekonomik gerilemeler gelirlerinde ılımlı bir artışı, kazançlarında ise azalmayı da beraberinde getirdi.
 

EGGER Grubu geriye dönüp son derece değişken olan 2022/2023 mali yılını inceliyor. İş dünyası; keskin bir şekilde artan faiz oranları, yüksek enflasyon, azalan yeni inşaat rakamları, son derece değişken ham madde ve enerji piyasalarının yanı sıra jeopolitik belirsizlikler ile öne çıktı. Bu zorlu koşullara rağmen EGGER Grubu istikrarlı bir gelişim raporu sunabilmektedir.

EGGER grubu, 2022/2023 mali yılı için gelirdeki artışa karşılık kazançlarda bir azalma bildirmektedir. Nitekim, Grup genelinde 4,449.7 milyon Euro bir ciro (bir önceki yıla kıyasla +%5,1) elde etti. FAVÖK 602,5 milyon Euro (bir önceki yıla kıyasla -%31,3) tutarında gerçekleşmiş olup FAVÖK marjı %13,5 (bir önceki yıl %20,7) idi. Böylece, pandemi döneminde yaşanan olağanüstü yüksek talebin ardından sonuçlar uzun vadede sürdürülebilir bir seviyeye yerleşmektedir. Öz kaynak oranı ise %45,9 gibi yüksek bir seviyede olmayı sürdürüyor. 2022/2023 mali yılında EGGER Grubu 9,6 milyon m³'lük ahşap bazlı malzeme ve kereste üretmiştir.

"Bir mali yılı daha başarıyla tamamlayabildiğimiz için mutluyuz, özellikle de mevcut zorlu makroekonomik koşullarda. Son birkaç yıl sektörümüz açısından olağanüstü geçti. Pandemiye eşlik eden koza etkisi sayesinde bu dönemde ürünlerimize olan talep son derece yüksekti. Thomas Leissing Grup Yönetimi Finans Grubu Başkanı (CFO) ve Grup Yönetimi Sözcüsü: "Artık önemli rakamlarımızın istikrarlı ve uzun vadede sürdürülebilir bir düzeye ulaştığını gözlemliyoruz." diye konuştu.

Yıllık sonuçlar hakkında EGGER Grubu Yönetimi raporları (soldan sağa):
Thomas Leissing, Hannes Mitterweissacher, Frank Bölling ve Michael Egger Jr.

Sürdürülebilirlik rehberliğinde yapılan yatırımlar

EGGER etkin ve sürdürülebilir üretimden yanadır ve bu stratejiyi daha da destekleyecek çok sayıda yatırım projesini hayata geçirebilmiştir. Geçtiğimiz 2022/2023 mali yılında, devralmalar dahil olmak üzere 540,6 milyon Euro tutarında yatırım (bir önceki yıl: 293,6 milyon Euro) yapılmıştır. Yatırım odağını döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji ve optimize edilmiş lojistiğin yanı sıra daha ileri seviye geliştirme kapasiteleri oluşturmuştur. Halihazırda EGGER tarafından kullanılan ahşabın %65'i geri dönüşümden veya endüstriyel ahşap işleme adımlarının yonga ve talaş gibi yan ürünlerinden geliyor. Kullanılan enerjinin %70'i yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor. Ahşap bazlı malzeme üreticisi gelecekte her iki payı daha da artırma hedefini taşıyor.

2023/2024 mali yılı için gözden geçirilen beklentiler

Ukrayna'daki devam eden kriz, enerji ve ham madde piyasalarındaki dalgalanmalar, kilit satış bölgelerinde süregelen yüksek enflasyon ve yaklaşan jeopolitik krizlerin yanı sıra iklim değişikliğinin doğurduğu olumsuz sonuçlar genel ekonomik görünümdeki belirleyici unsurlar olarak öne çıkıyor. EGGER Grubu'nun gelir ve kazanç gelişimine dair genel görünüm de bu nedenle durgun kaldı. Bununla birlikte, aile şirketi, kendi performansına dayanan uzun vadeli büyüme temelli stratejik yönelimi ile doğru bir yol haritası belirlediğinden emin oldu. Aile şirketinin en önemli parçası, her zaman özverileriyle başarı gelişimine katkı sağlayan ve sayıları artık 11.000'in üzerinde olan çalışanlarıdır, onların desteğiyle bu hep böyle devam edecek.

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

Kalite Haftası’nı Coşkuyla Kutladık
BİZDEN HABERLER
13 Aralık 2023

Kalite Haftası’nı Coşkuyla Kutladık

Devamını Oku
İyilik İçin Emek Veren Kadın Lider
BİZDEN HABERLER
08 Mart 2023

İyilik İçin Emek Veren Kadın Lider

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam