Enerji Verimliliği Performansımız ile ISO 50001’e hak kazandık

BİZDEN HABERLER
30 Mart 2023
Enerji Verimliliği Performansımız ile ISO 50001’e hak kazandık

EGGER Türkiye olarak, sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda çevreye duyarlı yaklaşımlarımızla geliştirdiğimiz enerji yönetim sistemleri ile enerji kullanımımızı daha verimli hale getirerek, ISO 50001 Enerji Yönetim Sertifikası almaya hak kazandık. Gebze’de bulunan tesisimizde enerji verimliliğine yönelik performansımız ile enerji kullanımının eksiksiz ve sürdürülebilir olması adına çevresel performansımızı sürekli iyileştirerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Küresel olarak enerji krizinin içinde bulunduğumuz bugünlerde, enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji tasarrufu gibi başlıklar önemini koruyor. Dünya nüfusunun artışı, teknolojik yenilikler, sanayide hatalı uygulamalar gibi birçok etkenin ise enerji giderlerinin artmasına zemin hazırladığı bir gerçek. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, belirlenen standartlar kapsamında enerji yönetim politikası hazırlanarak, enerji giderlerinin düşürülmesi ve çevreye duyarlılığın teşviği doğrultusunda süreç ve sistemler oluşturulmasını sağlıyor.

Enerjinin gün geçtikçe daha da kritik bir mesele haline geldiği bugünlerde EGGER Türkiye olarak, organizasyondan planlamaya, operasyondan performans değerlendirmeye kadar ISO 50001 standardının tüm gerekliliklerini sürdürülebilir ölçüde karşılayarak denetimleri başarıyla tamamladık ve ISO 50001 sertifikası ile ödüllendirildik.

EGGER Türkiye Fabrika Direktörü Ender Çelebi, konuyla ilgili olarak; “Grup olarak çevreye ve topluma dair sorumluluklarımızın farkındalığıyla çevreye duyarlı eylemlerimizi her zaman işimizin standart bir parçası olarak görüyoruz. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ilkelerine bağlıyız ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni teşvik etmeye değer veriyoruz.  Bu sözlerimizin arkasında duruyor, yönetim sistemleri politikalarımız kapsamında neler yaptığımızı ve nasıl çalıştığımızı şeffaf bir şekilde açıklıyoruz. Sürdürülebilirlik göstergelerimiz her yıl grup bazında raporlanıyor. Gebze tesisimizde de bu vizyonumuzu tüm çalışma arkadaşlarımızla ortak düşünce şekli olarak benimseyerek çalışıyoruz. Sıkı çalışmalarımızın sonucu olarak, farklı ülkelerdeki tesislerimizde hali hazırda var olan ISO 50001 gibi çok değerli bir belgeye Gebze tesisimizde de hak kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Enerji yönetimi sistemlerimizin başarısına ilişkin hak kazandığımız bu sertifika; enerji kullanımımızı daha verimli ve sürdürülebilir şekilde yönetmek üzere süreçlerimizi sürekli iyileştirdiğimizin bir göstergesi niteliği taşıyor. Enerji yönetimi denetimi sürecinde uzman ekiplerimiz konuya odaklı titiz çalışmalar gerçekleştirdi. Tesisimizde enerji etütleri yaptırdık, enerji yönetiminin değerine ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla yıllık eğitim planlarına enerji konusunu dahil ettik, enerji özelinde etkinlikler gerçekleştirdik, enerji tüketimimimizi azaltmak adına yalıtıma daha da özen gösterdik, yeni bir ekipman alırken verimliliğini önceliklendirmeye başladık. Bundan sonraki süreçte de enerji verimliliğine dair hedeflerimizi daha sistematik ve kapsamlı şekilde takip ederek, enerji giderlerinin düşürülmesi ve çevreye olan duyarlılığın artmasına destek olacak çalışmalara odaklanmayı planlıyoruz.” dedi.

ROMA Dünyası / Benzer İçerikler

Çevre Çalışmalarımızı ISO 14001 ile belgelendirdik
BİZDEN HABERLER
06 Ocak 2023

Çevre Çalışmalarımızı ISO 14001 ile belgelendirdik

Devamını Oku
Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandık!
BİZDEN HABERLER
05 Nisan 2024

Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandık!

Devamını Oku

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sitede çerezler kullanılmaktadır Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazla Bilgi.

Tamam